Inspirators

Annewiek Duyvendak

Hallo ik ben Annewiek,

Heb me verbonden met het Praktijkhuisinspiration omdat ik het een heel mooi en belangrijk initiatief vind. Voor mij was de weg naar genezing van anorexia een heel persoonlijk pad. 

En dat zal het voor iedereen zijn! Het heeft mij vooral goed gedaan om de juiste mensen te vinden waar ik fijn en rustig mee kon praten. Die naar mij luisterde, waar ik mijzelf bij kon zijn en waar ik samen mee stappen heb durven maken in mijn proces.

 

Lees verder


Astrid Kok

Hoi allemaal, Astrid hier. Ik ben één van de inspirators bij Praktijkhuis Inspiration. Dat ik hier als vrijwilliger aan de slag ben gegaan en dit inloophuis zo belangrijk vind, heeft voor mij een persoonlijke betekenis. Tijdens het herstelproces van mijn eetstoornis heb ik een inloophuis namelijk enorm gemist. Gemist op de momenten dat ik maanden op een wachtlijst stond of juist door de kliniek zonder pardon op straat werd gezet.

 

Lees verder


Liesbeth van Rijswijk

Praktijkhuis Inspiration is het inloophuis, dat ik zelf heb gemist tijdens mijn eetstoornis.

Je kunt gewoon zijn. Helemaal jezelf zijn, wie je in essentie bent. Wie je bent, los van de eetstoornis. Zo mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren! Daar stroomt mijn hart van over.

 

Lees verder


Jennifer Lam

Hoewel ik altijd al een emotionele eter ben geweest, is dit in 2015 doorgeslagen naar Boulimia. Ik was toen 28. Ik ben van 2017-2019 in behandeling geweest bij een centrum voor eetstoornissen. Als kind heb ik niet gekregen wat ik emotioneel nodig had. Als kind zal je altijd de schuld op jezelf leggen en daardoor zijn er bij mij negatieve overtuigingen ontstaan, inclusief een negatief zelfbeeld (zowel innerlijk als uiterlijk) en werd ik onzeker.

 

Lees verder


Franka Hoogervorst

Ik ben Franka en ben 26 jaar. Van 2010 tot 2014 ben ik behandeld voor mijn eetstoornis anorexia. In deze periode ben ik geïnspireerd door mijn therapeute destijds om ook uiteindelijk sociotherapeut (ervaringsdeskundige) te worden. Nadat ik mijn mbo opleiding cum laude had afgerond ben ik begonnen in 2017 aan een andere hbo-opleiding.

 

Lees verder


Natasja Meeuwissen

Ik ben Natasja 41 jaar en nieuw bij Praktijkhuis Inspiration. Zelf heb ik 23 jaar in stilte tegen boulimia gestreden. Uit schaamte en angst voor stigmatisering heb ik op mijn 37e pas hulp gezocht. Ik ben 2 jaar in behandeling geweest bij een kliniek voor eetstoornissen en heb daarna nog een jaar maandelijks gesprekken gehad, om terugval te voorkomen en vertrouwen in mijn nieuwe eetstoornisvrije zelf te krijgen.

 

Lees verder


Gastvrouwen

Brenda Belmer

Mijn naam is Brenda. 

Ik ben (een trotse) vrijwilliger bij PHI. Hoe is het zo gekomen dat ik vrijwilliger geworden ben bij het PHI. In het verleden heb ik een vriendin gehad met een eetprobleem. In de periode tussen opname en behandeling hebben we haar als vriendenclub bij gestaan. Had er toen maar een PHI bestaan. 

Steun en echte belangstelling tonen is wat ze op dat moment het hartstikke nodig hebben. En dat kunnen we bij het PHI bieden.

 

Lees verder


Saskia Ottenhof

Lieve allemaal,

Ik ben Saskia Ottenhoff en werk als vrijwilliger bij het fantastische Praktijkhuis Inspiration. De reden dat ik het fantastisch noem, is omdat ik zie dat de bezoekers die bij ons komen zich thuis voelen en hun hart kunnen luchten bij mensen die met dezelfde problemen te maken gehad hebben of nog te maken hebben.

 

Lees verder


Mary Noordermeer

...

 

Lees verder


Miranda Manni

...

 

Lees verder


Adela Ramos

...

 

Lees verder


Mauricette de Jong

...

 

Lees verder


Duizendpoot

Fred Belmer

Mijn naam is Fred Belmer.

Door Lex Vink ben ik enthousiast gemaakt om vrijwilliger te worden voor het PHI. Ze zochten iemand die klusjes wilde doen en dat leek me wel wat. Vandaar dat ik nu de plek van technische man mag vervullen.

Omdat ik ben afgekeurd en opgenomen geweest op de PAAZ waar ook Lex mijn begeleider was, heb ik na mijn herstel besloten om vrijwilliger op de PAAZ te worden.

 

Lees verder


Inspirators

Iris Paris

Ik ben Iris Paris en ik ben al zo’n 13 jaar werkzaam als psycholoog. Mijn affiniteit met eetstoornissen ontstond in mijn tienerjaren. Binnen en buiten mijn gezin was er de worsteling van gewicht, (niet) eten en extreem sporten. Spanning aan tafel en een perfect lichaam leken welhaast normaal. 

Later, op het moment dat ik ging studeren en het huis uit ging, besefte ik hoe vreemd mijn leefwereld eigenlijk was. Ik bemerkte dat het bij een eetstoornis helemaal niet gaat om (niet) eten, maar dat het neerkomt op een uitputtende ´strijd om te gaan leven´; een eetstoornis zie ik als een soort muur die jou omringt en waarachter het leven zich afspeelt.

 

Lees verder


Hanneke van der Veeken

...

 

Lees verder


Joost Smitskamp

...

 

Lees verder


Alex de Groot

...

 

Lees verder


Commisie van aanbeveling

Drs. Frits Bosch

Psycholoog (pensionado) 

Auteur ‘Help, de psycholoog verzuipt’;


Drs. Bas Rebel

Kinderarts-kindercardioloog

Erasmus MC / Sophia Kinderziekenhuis


Coördinator

Joke de Wit

Na een jaar als vrijwilliger bij PHI ben ik nu coördinator. Fantastisch om mijn jarenlange kennis en ervaringen in het zorgcircuit in te kunnen zetten voor een initiatief waar ik helemaal achter sta.

Gewoon jezelf kunnen zijn, je welkom en veilig voelen en altijd iemand om je heen hebben die voor je klaar staat als dat nodig is.

 

Lees verder


Bestuur

Asli Hoek

Voorzitter & Oprichter Praktijkhuis Inspiration

Mijn naam is Asli Hoek en ik mag mezelf een gezegend mens noemen dat ik mid “thirties” ben. Ik heb samen met mijn liefhebbende partner twee prachtige lichtwezentjes op deze aarde mogen zetten, die zowel mijn spiegel als mijn totemdiertjes zijn.

 

Lees verder


Casper Lopes Cardozo

Penningmeester

...

 

Lees verderPeter Roos

Strategische PR

...

 

Lees verderLex Vink

Secretaris & Mede- oprichter Praktijkhuis Inspiration

Hoi, ik ben Lex, een oude jonge man, al veertig jaar samen met Lybet, de liefde van mijn leven, jawel, dat bestaat nog. Samen zijn we de best wel trotse ouders van vier blagen, zoals ze dat in het moederdialect van Lybet noemen.

 

Lees verderOnze overige toppers...La Luna Yoga & Coaching

 Gwenny Mees
   www.yogastudiolaluna.nl


Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met Asli en beetje bij beetje ben ik meer gaan begrijpen over eetstoornissen. Zelf heb ik het nooit van dichtbij meegemaakt, maar als ik hoor hoeveel mensen er onder te lijden hebben, ben ik supertrots op Asli en Praktijkhuis Inspiration Lees verder.


Infinity Marketing

 Natascha & Chantal
   www.infinity-marketing.nl


Wij zijn Natascha en Chantal van Infinity Marketing. Via via kwamen wij bij deze mooie stichting terecht, met de vraag of wij ze konden ondersteunen met hun website en online marketing. Wij helpen het team van Praktijkhuis Inspiration graag met hun nieuwe website, social media en het versturen van nieuwsbrieven!