Trainingsaanbod

Om de zorg te kunnen verbeteren rondom eetstoornissen weten wij hoe ontzettend belangrijk het is dat er meer kennis en begrip komt over dit ziektebeeld. De trainers van Praktijkhuis Inspiration zijn zowel professionals uit het vak als Inspirators die uit eigen ervaring hun kennis en kunde met JOU delen. Kennis die voor een ieder toegankelijk is en passend bij de doelgroep.  

 

Onze trainingen zijn er voor zowel professionals, in als buiten de geestelijke gezondheidszorg, als voor naast betrokkenen en andere geïnteresseerden. Wij bieden onder andere: workshops, lezingen, gastlessen en voorlichting aan.

 

Scroll voor meer informatie over ons aanbod naar beneden.

Workshops

Vanuit Praktijkhuis Inspiration bieden wij diverse workshops aan op maat.
Denk hierbij aan onderwerpen als het herkennen van eetstoornissen of algemene informatie over de verschillende eetstoornissen waarbij we een kleine verdiepingsslag zullen maken naar de achterliggende oorzaken.

 

Workshop 'herkennen van eetstoornissen'
deze workshop is uitermate geschikt voor professionals binnen de eerstelijnszorg. Binnen deze workshop geven wij direct toepasbare tips & tricks en vertellen wij vanuit onze eigen ervaring de do's en dont's.

 

Workshop 'algemene informatie'

Tijdens de workshop algemene informatie hebben wij het over de verschillende eetstoornissen: anorexia, boulimia, binge eating disorder en osfed/ nao en zoomen wij in op de mogelijke achterliggende problematiek bij deze eetstoornissen. 

Gastcollege

Hiernaast een foto van het Gastcollege in het AMC. Een super inspirerend college waarin de toekomstige artsen de mogelijkheid hadden om al hun vragen te stellen en er de ruimte was om lastige vraagstukken met elkaar bespreekbaar te maken. Super mooi en waardevol om te zien met hoeveel aandacht de geneeskunde studenten het gastcollege volgden, vragen stelden en het gesprek hier over aan wilden gaan. Wij van Praktijkhuis Inspiration zijn dankbaar dat we bij kunnen dragen aan meer begrip rondom dit lastige ziektebeeld en de afstand tussen behandelaren en patiënten / cliënten te kunnen verkleinen.
 

Voor een gastcollege geheel op maat kun je contact met ons opnemen.

Wij zijn te boeken voor inspirerende gastcolleges op basis-, middelbaar- en hoger onderwijs. 

Testimonial

We hebben met een team van begeleiders genoten van een laagdrempelige, zeer leerzame workshop over eetstoornissen. Vanuit een visie die erg aansluit bij het gedachtengoed van Triple C leerden we over de achterliggende oorzaken van een eetstoornis en de menselijke behoeften die schuil gaan achter de problematiek. De persoonlijke getuigenis van Asli was erg beklijvend.

We kregen handvaten en tips aangereikt en gingen in op de do´s en de dont´s en ook al ligt hun expertise niet per definitie in richting van onze doelgroep (mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en emotionele stoornissen), hun betrokkenheid was heel groot! Een aanrader!

 

Els Verlinden, gedragsdeskundige