Word ervaringsdeskundige

- Inspirator -

Praktijkhuis Inspiration werkt onder andere met ervaringsdeskundigen, wij noemen deze binnen het praktijkhuis 'Inspirators'. 

Wij hebben voor deze naam gekozen omdat een 'Inspirator' staat voor het bieden van ondersteuning, begeleiding, een luisterend oor en vooral hoop en inspiratie om JOUW unieke pad, op jouw unieke manier, naar herstel te kunnen volgen. 

Een Inspirator heeft ervaring met het overwinnen van een psychische kwetsbaarheid, voldoet aan onze vereisten en heeft onze training tot Inspirator met succes afgerond. Zodat zij hun unieke verhaal op een passende manier kunnen inzetten om een ander te begeleiden en inspireren op hun unieke weg naar herstel.     

Iedereen kan ervaringsdeskundige zijn, maar niet iedereen is een inspirator.

Zie jij jezelf als Inspirator? Lees dan hieronder verder!

Voor wie en hoe?

Na aanleiding van je sollicitatie zullen wij een persoonlijk gesprek met je inplannen. Houdt er rekening mee dat we enkel sollicitaties in behandeling nemen als je jezelf herkent in het volgende:

- Je bent minimaal 3 jaar hersteld van een psychische kwetsbaarheid

- Je bent in staat om op je eigen verhaal te kunnen reflecteren en analyseren

- Je staat open om te leren hoe je kwetsbaarheid kunt omzetten in kracht

- Je bent bereid onze training tot Inspirator te volgen

- Je bent bereid de kennis up to date te houden door het volgen van door ons aangeboden workshops
- Je bent empathisch, meelevend en behulpzaam

- Je bent in staat om je eigen grenzen te bewaken
- Je herkent jezelf in onze missie en visie en bent bereid om deze samen met ons uit te dragen

Welke plek ga je innemen als Inspirator?

Als Inspirator is je belangrijkste rol het aanwezig 'zijn'.

Jezelf zijn en daarmee de ander inspireren en uitdagen om ook zichzelf te zijn. Je hebt oog voor wat er gebeurt binnen het praktijkhuis en bent in staat om hier creatief op te anticiperen. Je neemt initiatief om met de doelgroep passende activiteiten te organiseren en ondernemen. Ook ben je een 'vertrouwd' aanspreekpunt voor onze doelgroep en is er de mogelijkheid om één op één gesprekken in te plannen. 

Training tot Inspirator

Binnen onze training tot Inspirator leren wij je onder andere hoe je jouw verhaal kunt inzetten om andere met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen. 

De training tot Inspirator is een verlengstuk van onze sollicitatieprocedure. Naar aanleiding van de afgeronde training gaan we met elkaar in gesprek om jouw rol als Inspirator vorm te geven. 

Een Inspirator is een ontzettend belangrijke schakel binnen ons praktijkhuis.

Je bent voor ons en onze bezoekers onmisbaar en van onschatbare waarde.
Tevens ben je voor ons het gezicht en levende bewijs dat herstel mogelijk is!
Voor deze functie is een reiskosten vergoeding beschikbaar en uiteraard heel veel dankbaarheid. Daarnaast bieden wij speciaal voor jullie diverse trainingen en workshops aan en organiseren we verschillende activiteiten.

Schermafbeelding 2020-09-16 om 11.43.43.